Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Jótékonysági néptánc gála a Mezővári óvodáért

Jótékonysági néptánc gálát szervez a hódmezővásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ annak érdekében, hogy a kárpátaljai Mezőváriban új óvoda épüljön. Az est házigazdája a hódmezővásárhelyi Árendás Néptáncegyüttes lesz. A repertoárt lett, bolgár, belga és román táncosok produkciója is színesíti. A 900 forintos belépő megvásárlásával a város nemes kezdeményezését támogatják.

Többek között dél-alföldi táncok is műsorra kerülnek azon a nagyszabású néptánc gálán, amelynek bevételét Mezővári új óvodájának megépítésére ajánlja fel a helyi művelődési ház.

– A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ is csatlakozott a hódmezővásárhelyi önkormányzat kezdeményezéséhez, így július 25-én este 6 órától egy jótékonysági néptánc gálát szervez a színházteremben. Belga, lett, litván, örmény és román néptánc csapatok lépnek fel. Mindenkit nagy szeretettel várunk, és úgy gondoljuk, hogy a 900 forintos belépő abszolút jelképes – mondta Varga Anikó, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ megbízott igazgatója.

Tehát akik jegyet váltanak estre, nemcsak különleges élményben részesülhetnek, hanem egyben jótékonykodhatnak is. A házigazda a helyi Árendás Néptáncegyüttes lesz.

– Nagy öröm, hogy részt vehetünk ezen a rendezvényen. Korábban is szívesen csatlakoztunk jótékonysági kezdeményezésekhez. Többek között 2009-ben a vízilabda sportért megrendezett bálhoz, ahol szintén nagy sikerrel mutattunk be hazai néptáncokat. A történelmi Magyarország táncainak feldolgozása közös kapocs a határon túli településekkel. Ez adja a közös anyanyelvünket, identitásunkat – mondta Bereczki Róbert, az Árendás Néptáncegyüttes vezetője.

A jegyeket a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban lehet megvásárolni. Telefonszám: 62/ 533-317

Megszakítás