Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Jövő hét elején kézbesítik a választópolgároknak az értesítőt és az ajánlószelvényt

Jövő hét elején mindenkinek meg kell kapnia az értesítőt és az ajánlószelvényt tartalmazó  borítékot a szeptember másodikán esedékes időközi polgármester választáshoz. Amennyiben valakihez ezek nem jutnak el, jelezze a Helyi Választási Irodában. Olyan ajánlószelvények készültek, amelyeket nem lehet hamísítani.

Időközi polgármesteri választásokat tartanak szeptember 2-án, vasárnap Hódmezővásárhelyen. A névjegyzékben jelenleg 38 442 fő szerepel, akiket majd összesen 50 szavazókör vár a voksolás napján.

– Az előkészítő munka során megrendeltük az értesítők elkészítését, amely tartalmazza a választó polgárok nevét, lakcímét, személyi számát és azt, hogy hová kell mennie a választás napján – mondta dr. Korsós Ágnes címzetes főjegyző.

Ugyanebben a borítékban található majd az ajánlószelvény is, amelyen az időközi polgármester választás személyére adhatnak a polgárok javaslatot. A Helyi Választási Iroda gondoskodott róla, hogy ezeket a dokumentumokat ne lehessen hamísítani.

– Csak a saját kezű aláírással ellátott ajánlás érvényes. Ezeket vizsgálni fogjuk. Természetesen nem az aláírás eredetiségét, hiszen azt nem tudjuk beazonosítani, de az ajánlószelvény úgy van elkészítve, hogy azzal csalni, másolni, sokszorosítani nem érdemes, mert meg tudjuk állapítani, ha nem az eredeti szelvény érkezik vissza az ellenőrzés során – tette hozzá Korsós Ágnes.

A lakók az értesítőket és az ajánlószelvényeket jövő hét elején, kedden vagy szerdán kapják meg. Akik mégsem jutnak hozzá, azok a Helyi Választási Irodánál jelezhetik problémájukat.

Megszakítás