Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Jövő héten megkapják a választók az ajánlószelvényeket

Július 19-ig kell a választóknak megkapniuk a szeptember 2-án esedékes időközi polgármesteri választásra az értesítőket és az ajánlószelvényeket. Mindenki csak egy személyre adhatja le jelölését. A tapasztalatok szerint amint megérkeznek az ajánló szelvények, gyűjtésük is megkezdődik. A visszaélések elkerülése végett csak igazolvánnyal rendelkező aktivistáknak célszerű a szelvényeket odaadni.

Jövő hét csütörtökig mindenkinek meg kell kapnia a szeptember 2-án tartandó időközi polgármesteri választásra szóló értesítőket és ajánlószelvényeket tartalmazó borítékot. Akik valamilyen okból kifolyólag mégsem jutnának hozzá, azok a Polgármesteri Hivatalban jelezhetik a dokumentumok hiányát. Ha viszont minden adott, akkor nincs más feladat, mint kitölteni az ajánló szelvényt.

– Mindenki csak egy személyre adhatja le ajánlószelvényét. Ez azt jelenti, hogy, ha mégis több személyt ajánl valaki, mert a család több ajánlószelvényt kapott, és nem mindenki akarja leadni, ha a másik ajánlószelvényét is kitölti az illető, azzal mindegyik jelöltnek rontja az esélyeit. Így érvénytelenné válik a leadott szelvény, és akkor annál is ez történik, akinek elsőnek adta oda – mondta dr. Korsós Ágnes, a Helyi Választási Iroda vezetője.

Az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy amint megérkeznek az ajánlószelvények, a jelölő szervezetek képviselői, aktivistái is elindulnak, hogy összegyűjtsék ezeket.

– A jelölő szervezetek aktivistái rendelkeznek igazolványokkal, ezért azt kérem, hogy figyeljenek oda ezekre az igazolásokra. Ne engedjenek be idegen embereket a lakásba, nehogy visszaéljen bárki is az ajánlószelvény szedésének lehetőségével – tette hozzá dr. Korsós Ágnes.

Az ajánlószelvényeket egészen augusztus 3-ig lehet átadni a jelölteknek, illetve szervezetüknek. Azokat a szelvényeket, melyeket eddig az időpontig nem juttatnak el a Helyi Választási Bizottsághoz, a törvény szerint meg kell semmisíteni.

Megszakítás