Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Jövőre építkezhetnek az önkormányzati kedvezményes telkeken

Jövőre családi házak épülhetnek Új-Kishomokon, a hódmezővásárhelyi önkormányzat kedvezményesen telkein.  A felparcellázás előtt álló terület közművesítése hamarosan kezdődik.

 

Tizenkilenc építési telket hirdetett meg Új-Kishomokon az idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat, 35 év alatti helybeli pároknak. Az 1 millió forintért kedvezményesen megvásárolható portákra első körben 7 család jelentkezett. Közülük hárommal már kötöttek szerződést, rövidesen a többiek is elnyerik a jogot az ingatlanokra.

 – A telkek nagysága 548-791 négyzetméter, és két év alatt kell felépíteni a házakat – mondta a helyszínen Almási István polgármester.

 A Tücsök és Szikes utcák kereszteződésében található telkek közművesítését az önkormányzat vállalta, a gáz, a víziközmű és az áram kialakítása, ha az időjárás is engedi már az idén megkezdődik.

Dudás-Szabó István feleségével itt képzeli el családja jövőjét. Két gyermekük mellé, néhány éven belül egy harmadikat is terveznek. Az akciónak azért örültek, mert a jelenlegi piaci viszonyokhoz mérten harmadáron jutottak a felkínált területhez. A 120 négyzetméteres leendő házuk felépítésében pedig a CSOK kedvezménye segíti őket.

 – Sorsoláson a 13-as „szerencseszámú” telket kaptuk meg, ami 781 négyzetméter – mondta Dudás-Szabó István.

A generálkivitelező ígérete alapján  várhatóan 1 éven belül költözhetnek az új házba. Időközben újabb 7 család nyújtotta be kedvezményes telkekre vásárlási igényét, ezekről a közeljövőben dönt a közgyűlés.

Megszakítás