Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Július 20-ig adhatják le beleegyező nyilatkozataikat az új-kishomokiak

Folyamatosan gyűlnek a beleegyező nyilatkozatok a kishomoki csatornázásra. Eddig több, mint 300-an álltak a beruházás megvalósítása mellé, ez azoban még nem elég, hiszen a telektulajdonosok mintegy felének, 400 főnek a  hozzájárulása szükséges. A legnehezebb feladatot a kerttulajdonosokkal való kapcsolatfelvétel jelenti.

A közelmúltban újra megnyílt az új-kishomoki csatornázás lehetősége, vagyis a korábbi tervek alapján, azonos feltételekkel ezen a városrészen is megvalósulhat a szennyvízkezelés. Az ingatlantulajdonosok ezért egy hónapot kaptak, hogy eldöntsék, vállalják-e az ezzel járó költségeket. Eddig mintegy 300-an álltak az ügy mellé, és jutatták vissza támogató nyilatkozataikat az önkormányzat számára. De ez még nem elég, július 20-ig mintegy 400 beleegyező dokumentumnak kell összegyűlnie.

– 2007-ben ingatlanonként 200 ezer forintot állapítottak meg a csatornázásra. Szerencsére ez az összeg maradt, és annak is nagyon örülök, hogy a részletfizetési lehetőség is adott, így 2710 forint a havi részlet. De a belterületté nyilvánítás is teljesíthető részletekben, így 50 hónap alatt kamatmentesen 1500 forint kell fizetni. Ha valaki mindkettőt vállalja, akkor havi szinten 4200 forintba kerül számára a csatornázás, de ezáltal elérhetnénk célunkat, hogy összefogva megvalósulna a beruházás és fejlődne városrészünk- mondta Saja Mária külterületi koordinátor.

A külterületi koordinátor szerint a napok óta tartó kánikula nem segíti munkájukat, hiszen a kerttulajdonosokkal való egyeztetés így nagyon nehézkessé vált.

– Ebben a hőségben nem járnak ki, nem végeznek kerti munkákat, a városban vagy vidéken tartózkodnak, így az időjárás hátráltatja a találkozásainkat. Várjuk, hogy ők is adják le nyilatkozataikat akár a Polgármesteri Hivatal földszint 16-os szobájában, vagy nálam Öreg-Kishomokon, a Málna utca 2. szám alatt, vagy Nagy Attilához a Hosszú utcában. Ha viszont úgy érzik, hogy az segítség lenne, ha bennünket felhívnak, akkor mi szívesen kimegyünk házhoz a nyilatkozatokért, hogy ebben a nagy melegben ne kelljen kimozdulniuk – tette hozzá a koordinátor.

Megszakítás