Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Júliusra elkészülhet a Hódtó utca felújítása

Félidejéhez érkezett a Hódtó utca felújítása, amely a padkák és a buszmegállók javítását követően mintegy fél kilométeres szakaszon teljesen új aszfaltréteget is kap. Esztétikai és praktikus okokból őshonos fákat és cserjéket is telepítenek az út két oldalára.

A Dél-Alföldi Operatív Program keretében nemcsak a Hóvirág és a Madách utca újulhat meg Hódmezővásárhelyen, hanem a Hódtó utca is új aszfaltréteget kap. A beruházás szinte a felénél tart már, hiszen eddig jelentős forgalomkorlátozás nélkül számos korszerűsítés megtörtént a közel fél kilométeres szakaszon.

– Eddig jelentős részben az útpadkák készültek el, és jelen pillanatban a buszmegállókon is dolgoznak. Ezután kerül majd sor az aszfalt teljes felújítására. A Kaszap és a Tóalj utcai csomóponttól egészen a TESCO-ig, több mint 500 méteres útszakaszon, nyolc méter szélességben kap új aszfalt burkolatot az út – mondta Cseri Tamás települési képviselő.

A Hódtó, a Hóvirág és a Madách utcák felújítása együttesen közel 250 millió forintba kerül. Ennek 90 %-át az önkormányzat DAOP pályázaton nyerte, így csupán 10%-ot kellett önrészként hozzátennie. Ebből az összegből Hódtó utca korszerűsítése több mint 80 millió forintot tesz ki.

– Ez az összeg nemcsak az út felújítását fedezi, hiszen van benne egy kisebb fásítás is. 11 őshonos fa kerül majd kitelepítésre. Majd megnézzük, hogyan lehetne ezeket úgy elhelyezni, hogy mutatósak és praktikusak is legyenek. Illetve hozzávetőleg 500 tő cserjét is ki szeretnénk ültetni az út két oldalára – tette hozzá Cseri Tamás.

Az útszakaszon található két zebrát is átfestik, melyeket figyelemfelkeltő forgalomtechnikai eszközökkel is ellátnak majd, hogy az autósok számára a nagy forgalmú úton észrevehetőbbé tegyék a gyalogosok közlekedését. Ha az időjárás is úgy akarja, akkor a Hódtó utca felújítása július első hetére elkészül.

Megszakítás