Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Junior úszó Eb – Késely Ajna újabb aranyérme

Késely Ajna 400 méter gyorson arany-, míg Németh Nándorral, Márton Richárddal és Gyurinovics Fannival mixed gyorsváltóban ezüstérmet nyert a Hódmezővásárhelyen zajló junior úszó Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján.

A magyar szövetség (MÚSZ) tájékoztatása szerint Késely – aki a szerdai nyitónapon 800 méteren is győzött – 4:08.10 perces új versenycsúccsal diadalmaskodott. A 15 esztendős magyar úszó nagy csatában előzte meg két évvel idősebb brit riválisát, Holly Hibbottot. Ugyanezen a távon Barócsai Petra a 7. helyen végzett.

A mixed gyorsváltó – amely a korátlagot tekintve a legfiatalabb volt a fináléban – 3:31.62 perces idővel, nagy hajrával ért be a második helyre az oroszok mögé, az olaszokat megelőzve.

A döntős magyarok közül a lányok 200 pillangós fináléjában Bonecz Boglárka 5., Berecz Blanka 7. lett. Kovács Benedek 100 háton, Ilyés Laura 200 háton zárt 8. helyen, akárcsak Lakatos Dávid 1500 gyorson. Kovács döntőjében az orosz Klement Kolesnyikov 53.65 másodperccel új junior világrekordot ért el.

Forrás: MTI

 

Megszakítás