Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Júniusban elkészül a dr. Imre József utca teljes felújítása

Tizennégymillió forintnyi önkormányzati forrásból újul meg a dr. Imre József utca, valamint a sürgősségi osztály környékén lévő parkolósor. A kivitelező cég jelenleg a szegélybontást és építést, valamint az út alatti ivóvízvezetékek felújítását végzi.

A dr. Imre József utcán a régi, öntött aszfalt rendszerű útburkolat az elmúlt évek során megrongálódott, a bakhát szinte teljesen eltűnt, így az út javítását nem lehetett gazdaságosan megoldani, ezért teljes körű felújításra volt szükség, amelynek keretében az újraaszfaltozás mellett a szegélyeket is kicserélik. A múlt héten kezdődött beruházás 14 millió forint önkormányzati forrásból valósul meg.

– A szegélyépítést, szegélybontást végzi a kivitelező, illetve az ivóvízvezeték olyan mértékű felújítását, hogy az új út alatt ne legyenek a későbbiekben csőtörések. Ha az a munka befejeződött, akkor a másik oldalon is elkezdődik a szegélyépítés és az útburkolat marása, majd aszfaltozása – mondta Mucsi László, a Városfejlesztési és Üzemeltetési Iroda vezetője.

Az utcában eddig két forgalmi sáv állt rendelkezésre, a felújítás miatt most ezek közül csak az egyik járható. Az önkormányzat munkatársai június elejéig kérik a lakosság türelmét, ekkorra készül el ugyanis a felújítással a munkálatokat végző kivitelező cég. A beruházás keretében a sürgősségi osztály környékén lévő parkolók is megújulnak.

Megszakítás