Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Kálmán Imre lánya is részt vett az operett gálán Hódmezővásárhelyen

Öt napon keresztül, négy helyszínen összesen 35 program közül választhattak a hódmezővásárhelyiek az augusztus 20- ai rendezvénysorozat keretében. Az események csúcspontját idén is a Budapesti Operettszínház művészei által bemutatott operett gála adta, melyen a műfaj nagy mesterének, Kálmán Imrének a lánya is részt vett. 

Több ezer embert csalogattak a belvárosba az augusztus 20.-i programok Hódmezővásárhelyen. A városi ünnepség mellett öt napon keresztül szórakozásra is volt lehetőség. A jó hangulatról a borfesztivál, színvonalas zenei és kulturális rendezvények gondoskodtak. Az érdeklődők a kulturális kínálatot megújult környezetben, négy helyszínen élvezhették. 

– A város polgárai hagyományosan a legfontosabb nemzeti ünnepnek tekintik Szent István ünnepét, méltóságteljesen emlékeznek és fesztelenül ünnepelnek. Ennek jegyében vette birtokba a város az új, felújított belvárost, ahol szórakozásra és emlékezésre is alkalmas helyszínek várják a vásárhelyi polgárokat – mondta Lázár János államtitkár.

Az ünnepi programsorozat fénypontját most is az operett gála adta a Kossuth téri nagy színpadon. A Budapesti Operettszínház hosszú évek óta visszatérő vendége az alföldi városnak. Idén a művészek a négy legnagyobb magyar operett zeneszerző alakját és örökérvényű műveit idézték fel. A sorból természetesen a világhírű Kálmán Imre sem maradhatott ki, akinek nevéhez olyan sikerdarabok fűződnek, mint a Csárdáskirálynő a Marica grófnő, Bajadér, vagy a Cirkuszkirálynő. Az est igazi különlegessége, hogy az operett nagy mesterének lánya is Hódmezővásárhelyre utazott, hogy megtekintse édesapja műveit. Az Operettszínház nemrégiben Berlinben aratott nagy sikert a felújított Csárdáskirálynővel, Yvonne Kálmán pedig ott is azt hallotta, hogy Vásárhelyen nagyon szeretik az operettet.

– Ide akartam jönni, mert tudtam, hogy lesz itt egy gyönyörű operett est, hogy már több mint 10 éve csinálják ezt, és minden év több és szebb. Imádom az operettet és imádok lenni Magyarországon. Nagyon nagyon szép itt, ezért jöttem ide – mondta tört magyarsággal Yvonne Kálmán.

A nagy szélre való tekintettel a tűzijáték elmaradt Vásárhelyen, de ez nem szegte az emberek kedvét, az este a felújított belvárosban utcabállal folytatódott.

Megszakítás