Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Karácsonyi ajándékot kapnak az óvodák

Karácsonyi ajándékot kapnak az önkormányzati fenntartású óvodák az önkormányzattól. A oktatási intézmények között 956 ezer forintot osztanak szét, így az életkori sajátságok szerint az egyes csoportok 24 ezer forintot költhettek játékok vásárlására. Sőt, tagintézményenként még további ötezer forint is jár, melyet fejlesztő eszközökre lehet fordítani. A közel egy millió forint még a nyári gyermekétkeztetésre szánt fejajánlásokból marad meg, melyről a közgyűlés úgy döntött: a legfiatalabbakat illeti.

A Mikulással együtt érkezett meg Almási István polgármester a Szent István utcai Óvodába, hogy ajándékokkal lepje meg az oda járó 74 kisgyermeket. Az önkormányzat idén nyáron is 1100 gyermeket étkeztetett ingyen, amely összesen 14 és fél millió forintba került. Az összeg egyik részét pályázat, míg a másikat a vásárhelyi lakosság adománya fedezte. A közel háromszáz felajánló támogatásának köszönhetően a gyermekétkeztetésre szánt forrásból 956 ezer forint megmaradt.

– Ennek a pénznek a felhasználást a közgyűlés elé terjesztettem, és a közgyűlés egyhangúlag úgy döntött, hogy ezt az összeget az óvodák javára fogjuk felhasználni. Itt látható is, hogy nagy örömet tudtunk szerezni ezzel a gyerekeknek. Szeretnénk mindenkinek köszönetet mondani az adományért. Már többször elmondtam, hogy egy város ereje nem a nagyságában, hanem az összefogásban rejlik – mondta Almási István polgármester.

A közel egy millió forintot az óvodai csoportok között osztották szét, így azok 24 – 24 ezer forintot kaptak. Sőt a tagintézményeknek még további ötezer forint is járt, amelyből a fejlesztő szobák eszközeit lehet bővíteni. Ez azt jelenti, hogy a nyári étkeztetésre befolyt felajánlásokból még 900 vásárhelyi óvodás is részesülhet.

– Amikor a gyerekek játszanak, akkor nagyon komolyan tanulnak. Amikor hazamennek, és a szülők megkérdezik tőlük, mit csináltak aznap, és azt mondják, hogy játszottak, akkor mi tudjuk, hogy e mögött egy tudatos fejlesztő munka van, hiszen ők játék közben tanulnak. A mi munkaeszközünk a játék, és ha ekkora örömöt lehet okozni, és ez minden óvodában, minden csoportban lévő gyerek részesül belőle, akkor én azt gondolom, hogy ez az adomány nagyon jó helyre került – mondta Patkósné Dezső Katalin óvodavezető.

Egy másik városi gyűjtésnek és összefogásnak köszönhetően ezen a hétvégén még további 1400 hátrányos helyzetű fiatal kap ajándékot a Fekete Sas dísztermében rendezett Gyermekkarácsonyon.

Megszakítás