Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Karácsonyi vásár költözik a Dr. Rapcsák András utcára

Csillogóbb környezet, szélesebb árú, étel-ital kínálat, valamint kulturális programok sora. Ezek jellemzik majd az idei adventi vásárt az ősszel átadott  sétáló utcán. Az ünnepi forgatag advent első vasárnapján, december 2-án kezdődik el Hódmezővásárhelyen.

Már állnak a kellékei a sétáló utcán a karácsonyi vásárnak, hiszen a fabódékat már kihelyezték, sőt ma díszítésük is elkezdődött. A dr. Rapcsák András utca eleje az ünnepek idejére teljesen átalakul, hamarosan minden arany, piros és bordó színbe öltözik. A vásár advent első vasárnapján, december 2-án nyitja majd meg kapuit a nagyközönség előtt, amikor a kihelyezett adventi koszorún meggyújtják az első gyertyát.

– Újszerű arculatot kap az idei karácsonyi vásár. Nagy létszámmal kívánjuk az idei ünnepi készülődést megjeleníteni, ami azt jelenti, hogy míg eddig 5-6 kitelepülő fért el a Kossuth téren, addig most 21 faház várja majd az érdeklődőket mindenféle finomsággal és a karácsonyi készülődésre invitáló kínálattal. Olyan melegedő kályhákat is fel fogunk állítani, ahol égni fog a tűz és egy kicsit fel lehet melegedni, bármilyen idő is köszöntsön ránk – mondta Sonkoly Ágnes, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ rendezvényszervezője.

A szervezők azt szeretnék elérni, hogy az ünnepi készülődés idejére minél többen minél több időt töltsenek a főutcán, ezért különböző kulturális programok közül is választani lehet majd.

– Újdonság lesz az is, hogy a nagyszínpadot felállítjuk a művelődési ház előtt, ahová várjuk a vásárhelyi fiatalokat, itt szeretnének az iskolák ünnepi programjait is a nagyközönség elé vinni. De a tervek között karácsonyi karaoké verseny is szerepel, és ami még ilyenkor kimaradhatatlan, hogy betlehemezni is fognak a művelődési központ újonnan összeállt színjátszói – tette hozzá Sonkoly Ágnes.

Decemberben minden vasárnap közösen gyújtják majd meg az egyház és a város elöljárói a sétáló utca elején helyet kapó adventi koszorú következő gyertyáját. A vásár egészen december 24-ig segíti a vásárhelyiek ünnepekre való ráhangolódását. Ezt követően az utca a szilveszterig tartó időszakban pedig új tartalommal bővül majd ki.

Megszakítás