Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Karácsonyig közel 600 szépkorúhoz viszi el Hegedűs Zoltán a város ajándékát

A karácsony előtti időszak nagyon kedves Hegedűs Zoltán alpolgármesternek, mert a 70 év felettiek Erzsébet-utalványának átadásakor találkozhat a körzetében élő idősekkel. Közel 600 szépkorúnak viszi házhoz az ajándékot.  

 

– Most nem olyan régen a 92 éves Kardos Pista bácsi mutatta meg nekem a családi képeit. Ezek jó alkalmak arra, hogy beszélgessünk, egy kicsit jobban megismerjük egymást. A város pedig köszönetet mondjon azoknak, akik sokat tettek Hódmezővásárhelyért – jegyezte meg Hegedűs Zoltán alpolgármester, a 70 év felettiek Erzsébet-utalványának átadásakor.

 

A város és az ország gazdasági helyzetének köszönhetően a tavalyi összeg dupláját tudják most az önkormányzati képviselők kiosztani az időseknek.

 

– Élelmiszerre költöm, meg van itt néhány közmunkás, akiket szoktam ezzel-azzal támogatni, már egy ezer forintos utalványt átadtam. Lehet, hogy ebből is kerül az ő részükre. Nagyon sok munkát elvégeznek. Becsülöm, hogy itt rendet tartanak – osztotta meg Berényi Géza.

 

Hódmezővásárhelyen több mint 6000, 70 év feletti él, azonban nem sikerül mindig személyesen átadni az utalványokat, így akiket nem találnak otthon a képviselők, azoknak egy szórólapon feltüntetik, hol és mikor tudják átvenni a nekik járó Erzsébet-utalványokat.

 

Megszakítás