Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Kártya, ami életet menthet

Folyamatosan veszik át a hódmezővásárhelyi óvodások és iskolások a Dr.Card kártyát, amelyet a város biztosít számukra ingyenesen. Akik kitöltik a kártyát és a hozzá tartozó internetes adatbázist, egy olyan szolgáltatás birtokába jutnak, amellyel veszély esetén hatékonyabb orvosi ellátásra számíthatnak.

Vészhelyzet esetén minél gyorsabban kerül sor az orvosi ellátásra, annál nagyobb a túlélési, illetve a gyógyulási esély. Éppen ezért létfontosságú, hogy ilyen helyzetben a kezelőorvos rendelkezésére álljanak a megfelelő minőségű és mennyiségű információk a páciensről. Ebben segít a Dr. Card kártya, amelyet Hódmezővásárhely Önkormányzatától az Egészséges Vásárhely Program keretében 8805 gyermek és 2379 önkormányzati intézményeknél és gazdasági társaságoknál dolgozó munkavállaló kap meg. A kártya tartalmazza a sürgősségi ellátáshoz szükséges alapvető személyes és orvosi információkat, valamint a veszély esetén értesítendő személyek elérhetőségét. A Dr. Card kétnyelvű, így külföldön is segítséget nyújthat.

A kártyához egy úgynevezett E-kartonrendszer is tartozik, amely segítségével a felhasználók, gyermekek esetében a szülők az adatokat rögzíthetnek az interneten. A személyes és az egészségügyi információk, leletek, röntgenképek, ct-eredmények így bárhonnan könnyen és gyorsan elérhetőek, ez pedig hatékonyabbá is teheti az ellátást.

Az óvodákban és az iskolákban folyamatosan történik a Dr. Card kártyák kiosztása. Az érintettek körén kívül ilyen kártyához bárki hozzáférhet, aki interneten megrendeli.

Megszakítás