Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Katonai fejlesztések

Az egyenruhás szervezetek együttműködési lehetőségeiről, a 2018-as tervekről tárgyaltak a helyőrségi parancsnoki napon, a Zrínyi Miklós Laktanyában, ahol Hegedűs Zoltán, a város alpolgármestere többek között arról beszélt, miért fontos Hódmezővásárhelynek a honvédség.

 

Hódmezővásárhely a legbiztonságosabb megyei jogú város Magyarországon – jegyezte meg Hegedűs Zoltán, a város alpolgármestere a laktanyában, a helyőrségi parancsnoki találkozón.

 

– A legnagyobb kihívás 2015-ben érte a várost és a fegyveres erőket, amikor a déli határon megjelent az illegális bevándorlók tömege. Katonavárosként nagyon büszkék vagyunk arra, hogy Hódmezővásárhelyről történik a déli határvidék logisztikai irányítása – mondta.

 

Az elkövetkezendő években a Modern Városok Programban több beruházás is létrejön majd, amely a helyi fegyveres erők munkáját, utánpótlását biztosítja és erősíti. Így az infrastrukturális fejlesztések mellett új honvédelmi sportcentrum és szakközépiskola is épül a városban.

 

– Nagyon fontos a katonák utánpótlása. Ezért nagy öröm számunkra, hogy a kormány döntött arról, hogy Hódmezővásárhelyen, az Ady Endre utca végén új katonai szakközépiskola lesz majd, amely reményeink szerint 2020-ban már tanulókat tud fogadni és biztos alapja lesz a hódmezővásárhelyi legénység utánpótlásának – tette hozzá Hegedűs Zoltán.

 

 

Megszakítás