Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Katonák fújták a slágereket

Kegyes volt és nem fújta el a vihar a 11. Dél-Alföldi Katonazenekari Fesztivált Hódmezővásárhelyen. A helyi, a szolnoki és a debreceni helyőrség muzsikusai is parádés gyepshow-kal kedveskedtek a főtéren.

 

Katonai indulók, valamint pop- és filmslágerek fúvószenekari átiratai – színes zenei kínálat fogadta Hódmezővásárhelyen, a 11. Dél-Alföldi Regionális Katonazenekari Fesztiválra érkezőket. Almási István polgármester szerint ez a rendezvény valóban a katonazene ünnepe.

 

– Hódmezővásárhely mindig számíthat a katonazenekarra az ünnepségeken, a rendezvényeken és a fesztivál mellett csodás adventi hangversenyt is produkálnak nekünk, hódmezővásárhelyieknek. Nem véletlen, hogy Hódmezővásárhely legmagasabb kitüntetését, a Bessenyei Művészeti Díjat adhattuk át néhány évvel ezelőtt az együttesnek – mondta.

 

Hódmezővásárhelyen van a déli határ védelme érdekében felállított ideiglenes főhadiszállás. Innen indulnak a katonák a rendőrökkel közösen őrizni a déli határszakaszokat, ezért a harci járművek reggelente és esténként is dübörögnek, zavarva ezzel az itt élők nyugalmát. Ahogyan a dandártábornok fogalmazott: a sok csörömpölés helyett a katonák most zenélnek, így köszönve meg a vásárhelyiek türelmét.

 

– A zenekarok művészi szinten képesek megjeleníteni azt a zenét, amit mi a mindennapokban, a sorakozókon, a temetéseken, a katonaünnepségeken elvárunk, hogy játsszanak. Emellett képesek bemutatni egy sokkal szélesebb repertoárt, művészeti tehetségüket, ami méltán predesztinálja őket arra, hogy az 5. dandárban és a Szolnoki Helyőrség Zenekarában öregbítsék a Magyar Honvédség hírnevét – hangsúlyozta dr. Ruszin Romulusz dandártábornok.

 

A vásárhelyi, a debreceni és a szolnoki katonazenekar szórakoztatta látványos gyepshow-kal a közönséget.

Megszakítás