Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Kénsavat tárolt ingatlanán a betörő

Kénsavat tárolt ingatlanának udvarán az a férfi, akinél egy tanyabetörés után tartottak házkutatást a hódmezővásárhelyi rendőrök. A 47 éves férfit a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság őrizetbe vette, és kezdeményezte az előzetes letartóztatását.

Egy székkutasi tanyára tört be Sz. Bálint március 8-án, ahonnan egy nyergesvontató pótkocsijának alumínium oldalait, az épület ajtaját, teherautó alkatrészeket és egy vasbeton szerelvényt tulajdonított el mintegy félmillió forint értékben.

A bejelentést követően a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság munkatársai néhány órán belül megállapították a gyanúsított személyazonosságát és előállították. A házkutatás során házának udvarán hatvan liter kénsavat találtak, így ellene a lopás mellett a hulladékgazdálkozás rendjének megsértése miatt is büntetőeljárás indult. Kiderült az is, hogy korábban egy kft. telephelyéről egy vaskorlátot, valamint egy magánházból 17 darab nyárfarönköt is elvitt.

A 47 éves Sz. Bálintot a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság kihallgatását követően őrizetbe vette és kezdeményezte az előzetes letartóztatását.

Megszakítás