Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Készül Vásárhely zöldinfrastruktúra terve, kérjük a véleményét!

A zöldinfrastruktúra az Európai Unió által bevezetett fogalom, melynek középpontjában a zöld- és kékinfrastruktúra-elemek ökoszisztéma szolgáltatásain alapuló társadalmi, egészségügyi, ökológiai, környezeti és gazdasági haszon áll. Gerincét a zöldfelületek/zöldterületek, és a vízfelületek alkotják, azaz a „zöld”, és „kék” elemek.

A Zöldinfrastruktúra Fejlesztési és Fenntartási Akcióterv (ZIFFA) célja, hogy meghatározza a város számára a zöldinfrastruktúrát érintő átfogó beavatkozásokat, és térbeli akcióterületek kijelölésével megjelölje a főbb beavatkozási területeket, illetve projekteket. Fontos eleme, hogy a stratégia hosszú távú eredményessége érdekében fenntartási és monitoring javaslatokat is megfogalmazzon.

A zöldinfrastruktúrát alkotó elemek azonosítása, alapvető jellemzőinek számbavétele a ZIFFA készítéséhez készült módszertani útmutató ajánlásai szerint készült Hódmezővásárhely teljes belterületének feltérképezésével, a Megrendelői igények alapján.

A munkaközi anyagok ezeken a helyeken megtekinthetők: 

Kérjük észrevételeivel, javaslataival segítse a munkánkat! (határidő: 2024. május 8.)

Az anyag bemutatásra kerül 2024. május 2. csütörtök 15 órától a Polgármesteri Hivatal Dísztermében,  ahol ezúton is szeretettel várjuk!

Itt lehetőség lesz a Tervezővel való személyes találkozóra is, vagy küldje meg véleményét a kovacs.ferenc@hodmezovasarhely hu email címre!

Megszakítás