Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Két korosztály mérte össze tudását a versmondó versenyen

Városi versmondó versenynek adott otthont tegnap délután az Emlékpont és a Mozaik Kamaraterem. A különböző helyszíneken két korosztály mérte össze tudását, akik közül a legjobbak bejutottak a szentesi, megyei döntőbe.

A város általános iskoláiban már lezajlottak a versmondó verseny házi selejtezői, az ott legjobban teljesítők jutottak tovább a városi fordulóra. A megmérettetésen két korcsoportban mérték össze tudásukat az indulók, az első és második osztályosok a Mozaik Kamarateremben, míg a harmadik és negyedikesek az Emlékpontban szavaltak. A korosztályonként 18 részvevő tetszés szerint, szinte bármilyen költeményt választhatott erre az alkalomra.

– Mivel a megyei versenynek sincs kikötése azon túl, hogy verses mesét nem választhatnak a nevezők, így mi sem szoktunk aktualizálni évfordulóhoz, vagy természethez, állathoz, tájhoz, tehát nincs semmiféle megkötés. Ez azért is nagyon fontos, mert a gyerekek szabadon, amire ráéreznek, rácsodálkoznak, azt a verset tanulják meg – mondta Rostás Istvánné, a verseny szervezője.

A gyerekek körében mind a klasszikusok, mind a kortárs költök nagy népszerűségnek örvendtek. Az első korcsoportban Kovács Bence, a Kertvárosi Katolikus Általános Iskola tanulója lett az első, míg a nagyobbaknál Szappanos Anna, a Liszt Ferenc Ének –Zenei Általános Iskolából remekelt. A legjobbak képviselik majd a várost a Szentesen megrendezésre kerülő megyei döntőn.

Megszakítás