Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Két napig várja a fiatalokat a Nagy Sportágválasztó

A Szentesi Repülő Klub is bemutatkozik a VI. Nagy Sportágválasztón Hódmezővásárhelyen. A repülés az egyik újdonság lesz, de mellette másik 30 kipróbálható sportág és összesen 37 egyesület bemutatója szerepel a rendezvény kínálatában. A program legfontosabb célja, hogy minden korosztályból minél többen kapjanak kedvet a sportoláshoz.

A Hódmezővásárhelyi Tigrisek Alapítvány a Nemzeti Együttműködési Alaptól kapott másfél millió forintos támogatást a VI. Hódmezővásárhelyi Nagy Sportágválasztó megrendezéséhez. Az előjelentkezések alapján a szokottnál is nagyobb érdeklődésre számíthat az idei rendezvény. Pénteken reggel nyolc órától Vásárhely mellett Mártély és Székkutas valamennyi óvodását és iskolását is várják egész nap a Hódtói Sportcentrum és a Sportcsarnok közötti nagy füves területre, ahol 37 egyesület csaknem 30 kipróbálható sportággal mutatkozik be az érdeklődők előtt.

– Az előjelentkezések alapján az idén is várható egy 5-6000 fő közötti látogatói szám a kétnapos rendezvényen. A pénteki nap tekinthető egy városi sportnapnak: óvodások, általános és középiskolások is jelen lesznek. A szombat pedig egy családi nap jellegű dolog lesz – mondta Sarusi-Kiss József.

Az egyesületek önálló produkciókkal is készülnek, olyan világviszonylatban is ismert sportolókat felvonultatva, mint például a küzdősportokban kiváló Máté-fivérek.

A szórakoztatás mellett a program célja, hogy az egyesületek az utánpótlásról is gondoskodjanak.

– Nagyon pozitív visszajelzések érkeznek folyamatosan a résztvevő sportegyesületektől, hogy a sportágválasztóknak is köszönhetően jó néhány esetben nagymértékben gyarapodott a taglétszámuk, nőtt az utánpótlásuk – mondta Horváth Zoltán sportreferens.

Aki legalább 20 kipróbált sportág igazoló pecsétjét összegyűjti, szombat délután ajándéksorsoláson vehet részt, ahol mintegy 300 ezer forint értékben sorsolnak ki nyereményeket a résztvevők között.

Megszakítás