Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Két új gyalogos átkelőhely létesült a városban

Két új gyalogos átkelőhely létesült a városban a Magyar Közútkezelő beruházásának köszönhetően. Az Ady Endre és Bartók Béla, valamint a Tóalj és a Szentkirályi utcák kereszteződésében kialakított zebrák a lakosság biztonságát szolgálják, és régóta fennálló igényt elégítenek ki.

Régi lakossági igénynek eleget téve, a Magyar Közútkezelő Zrt. tízmillió forintos nagyságrendű beruházásából valósult meg a Bartók Béla és az Ady Endre utcák kereszteződésében, továbbá a népkerti játszótér mellett, a Tóalj utcán kialakított gyalogátkelőhely.

A beruházás keretében mindkét helyszínen járdacsatlakozásokat építettek ki, a meglévő járda és az útburkolat között létrehozták a gyalogosforgalmi sávot, ezen kívül a közvilágítást is átépítették úgy, hogy az megfeleljen a zebrák megvilágítására vonatkozó szabályoknak.

Az Ady Endre utcán egy nyomógombos gyalogos átkelőhely létesült, amely nemcsak a járókelők biztonságát szolgálja, de a főút forgalmát sem akadályozza, hiszen így a gépjárművek zavartalanul haladhatnak.

A Tóalj utcán mostantól a gyalogosok az átkelőhely védelmében haladhatnak át, és nem a Szentkirályi utca torkolatába jutnak a népkerti játszótértől.

Megszakítás