Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Kétmilliárd forintos sportfejlesztési program valósul meg Hódmezővásárhelyen

Kétmilliárd forintos sportfejlesztési program indul Hódmezővásárhelyen – jelentette be Lázár János miniszterelnökséget vezető államtitkár pénteken az alföldi városban.

A politikus a Gyarmati Dezső Sportuszodában rendezett sajtótájékoztatón elmondta, a kormány döntött arról, hogy idén és jövőre is 400-400 millió forinttal támogatja a sportkomplexum bővítését annak érdekében, hogy az alkalmas legyen az ifjúsági úszó Európa-bajnokság megrendezésére 2016-ban.

A következő két évben korszerűsítik a 2003-ban átadott fedett uszodát és épül egy 25×25 méteres bemelegítő medence – tette hozzá.

A hódmezővásárhelyi önkormányzat saját forrásaiból már zajlik az uszoda és strand 500 millió forintos, elsősorban rekreációs célokat szolgáló bővítése – közölte az államtitkár.

A városban szintén mintegy félmilliárd forintból vívó- és ökölvívó központot alakítanak ki. A városi stadionban pedig 150 millió forintból regionális atlétikai centrum épül többek között nyolcsávos, 400 méteres rekortán futópályával – tudatta a politikus.

Az élsport mellett Lázár János kiemelt jelentőségűnek nevezte a szabadidős sporttevékenységekhez szükséges létesítmények fejlesztését is. Ennek egyik példájaként a sportuszoda szomszédságában található, jelenleg egykilométeres rekortán futópálya másfél kilométeresre bővítését említette.

A sajtótájékoztatón jelen volt az olimpiai, világ- és Európa-bajnok mellúszó, Gyurta Dániel is, aki úgy fogalmazott, hogy hazajár Hódmezővásárhelyre. Amikor itthon van, a felkészülési időszakban rendre itt edzőtáborozik, ezért is áll közel hozzá a város – mondta a világklasszis versenyző.

(MTI)

Megszakítás