Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Kiemelkedő vásárhelyi eredmények az országos versenyen

Az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen az idei tanévben is több hódmezővásárhelyi diák képviselte a várost. A Németh László Gimnázium és Általános Iskola legjobbjainak teljesítményéről az intézmény vezetői sajtótájékoztató keretében számoltak be.

Magyarország legnagyobb múltra visszatekintő, középiskolások számára kiírt országos versenyét1923-ban rendezték meg először. A több tantárgyat felölelő tanulmányi versenyen az érettségi előtt álló végzős illetve harmadéves diákok vehetnek részt.

– Ezeken a versenyeken az országos döntőbe jutni igen komoly tehetségfejlesztő munkát igényel pedagógusok és diákok részéről egyaránt. Több tanulónk bejutott a II. fordulóba, ami szintén komoly teljesítményt jelent – mondta Árva László, a Németh László Gimnázium,
Általános Iskola és Óvoda igazgatója.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a vásárhelyi intézmény idén is kimagasló eredményekkel büszkélkedhetett. Az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny II. fordulójába tizenegyen, az országos döntőbe négyen jutottak tovább. A versenyen hat tantárgyból lehet indulni, így az angol, a német, a történelem, a matematika, a biológia és a fizika tárgyak legtehetségesebbjei egyaránt ott lehetnek a megmérettetésen.

– Rózsa Katinka, aki a német nyelvet választotta, az országos eredménytáblázat 16. helyén végzett, Árva Máté, aki szintén német nyelvből indult, 27. helyezést ért el – tudatta Seres Imre, az intézmény igazgató-helyettese.

Árva Máté a német mellett történelemből is bekerült a döntőbe, fizikából pedig Gémes Gábor képviseli majd a gimnáziumot a legjobbak között. Gaizer Bence az országos matematika verseny megyei fordulóján harmadik helyezést ért el.

A középiskolások mellett az általános iskola hetedik és nyolcadik osztályos diákjai is rendszerint részt vesznek a versenyeken, közülük is több tanuló ért el kimagasló eredményt az idei versenyen.

Az OKTV-n való részvétel fontos a továbbtanulás szempontjából, hiszen az elért eredmény a felvételinél plusz pontot jelent.

Megszakítás