Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Kiesési rangadót vívott Makó és Hódmezővásárhely az NB III-ban

Csongrád megyei, egyszersmind kiesési rangadót is vívott egymással az NB III Alföld csoportjában a Makó és a Hódmezővásárhelyi FC vasárnap délután a Maros-menti városban.

Makói támadásokkal indult a találkozó, a vásárhelyieket érezhetően zavarta az egyébként kitűnő állapotú füves pálya – hiszen a felkészülés során, kizárólag műfüvön edzettek és játszottak – passzaik többsége nem is ért célba. A folytatás eseménytelen mezőnyjátékot hozott, a félidő hajrájában kényszerű cserére került sor a HFC-nél. Még nem rendeződött a vendégek védelme, amikor vezetéshez jutott a Makó: egy jobb oldali szabadrúgást követő beívelés a felső kapufáról kipattant, a vendég védők képtelenek voltak felszabadítani, s a szemfüles Schreiber 10 méterről a vásárhelyi kapuba lőtt.

A szünetben mindkét mester igyekezett cserékkel frissíteni csapatát. A változtatás inkább a vendégek játékán éreztette hatását, ám enyhe mezőnyfölényük nem hozott helyzeteket. Csapkodó, vagdalkozó lett a játék – a Vásárhely erőlködött, a hazaiak őrizték egygólos előnyüket, a két hálóőr pedig unatkozott. Összességében az alacsony színvonalú találkozó méltatlan volt a két csapat hagyományaihoz.

Megszakítás