Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Kihallgatták a rendőrök a Corvin épületének rongálóit

Több fiatal rongálót is kézre kerítettek már a rendőrök az egykori Corvin épületében történt betörés ügyében. A vandálok az ingatlanban hatmillió forintos kárt okoztak, a vizsgálat előrehaladtával még további gyanúsítottak várhatóak.

Január 2-án érkezett a bejelentés a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságra, hogy ismeretlenek megrongálták az egykori Corvin iskola és kollégium elhagyott épületét. A több napig tartó helyszíni szemle során kiderült a vandálok az épületben is jártak. A rendőrök mintegy hatmillió forintos kárt állapítottak meg.

– A vandálok többek között betörték az ablaküvegeket, a konnektorokat a falból vezetékestől kitépték. A mellékhelyiségben található mosdókagylókat letörték. Az ajtókat megrongálták és a kémiaszertárban található vegyszereket ledobálták az aulába. A helyi nyomozók a bejelentést követően előállítottak egy 17 éves fiút, aki bevallotta Szilveszter éjszaka összeveszett a barátnőjével. Ezért törte be az iskola főbejáratának üvegét – mondta Szenti Szabolcs szóvivő.

A rendőrök kiderítették azt is, hogy az épületben több alkalommal járt egy nagyobb társaság. Közülük két fiatalkorút és egy 18 éves faitalt már el is fogtak.

– A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság január 4-én őrizetbe vett egy 17 éves vásárhelyi fiatalt, aki miután a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben, elment az egyik gyermekkorú tanúhoz és megfenyegette, hogy bandájával megkeresi. A rendőrség az ügyészségen kezdeményezi, hogy tegyenek indítványt a fiatalkorú előzetes letartóztatására- tette hozzá a szóvivő.

A nyomozás a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt tovább folytatódik. Az ügyben hamarosan újabb gyanúsítottak várhatóak.

Megszakítás