Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Kilenc éremmel gazdagodott a Hód-Fitness az országos bajnokságon

Éremesőt hozott a legutóbbi országos bajnokság a Hód-Fitness SE számára. A megméretetésen összesen tíz vásárhelyi sportoló vett részt és szinte mindenki remekelt, mert négy első, valamint öt második helyezés született.

A Magyar Fitnesz Szövetség legutóbb egy helyszínen két versenyt is lebonyolított: a Fitt-Kid Dance Országos Bajnokság második fordulóját, valamint a Fitt–Kid versenyzők első fordulóját. A versenyeken az összes egyesület képviselte magát, közel 200 versenyző indult.

– Nagyon büszke vagyok mind a tíz versenyzőmre. A Fitt–Kid Dance kategóriában és a másodosztályban is  öt versenyző vett részt. A tíz sportolóból kilencen érmet hoztak el, négy arany és öt ezüst született – mondta Miklós Melinda, a Hód-Fitness SE edzője.

A fitness több sportágat foglal magába, hiszen ötvözi a ritmikus sportgimnasztika, az aerobik és a tánc elemeit. Az ehhez szükséges lazaság, rugalmasság és ritmusérzék pedig csak kitartó munkával fejleszthető, vagy igazi tehetségnek kell lennie valakinek, hogy rövid idő alatt is sikereket tudjon elérni.

– Ezek a fiatalok rengeteget edzenek és most látom, hogy kezd beérni munkájuk. A fitness sportágban hosszú távon lehet eredményeket elérni, tehát sokszor nem elég egy-két év, hanem három-négy évre is szükség van ahhoz, hogy dobogóra tudjanak állni a gyerekek – tette hozzá Miklós Melinda.

A gyerekek most sem pihennek, ugyanis ezen a hétvégén 14-en Szolnokra utaznak, hogy ott a Fitt-Kid első osztályúak, vagyis a legprofibbak versenyében is megmutassák ügyességüket.

Megszakítás