Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Kimagaslóan teljesítettek a Hód Úszó SE versenyzői

Kimagaslóan teljesítettek a Dél-Alföldi Utánpótlás Úszóverseny I. fordulójában a Hód Úszó SE versenyzői. 8 aranyéremmel, 6 ezüsttel és 4 bronzéremmel büszkélkedhetnek, de a Széchy Tamás Emlékére rendezett Országos Úszóbajnokságon Debrecenben is eredményesen szerepeltek az egyesület úszói.

Április elsején zárult az a négynapos Úszó Országos Bajnokság, amelyet Széchy Tamás Emlékére rendeztek Debrecenben. Köteles Dávid és Martonosi Árpád mellett a Hód Úszó Sportegyesületet Szabó Tamás képviselte, aki 50 és 100 méter mellen, és 50 méter gyorson is elindult. Kvalifikációs verseny lévén, a külföldi nevezők részvételével zajló megmérettetésen Szabó Tamás ötödikként ért célba, ezzel országos szinten a harmadik legjobb eredményt produkálta fő versenyszámában, az 50 méteres mellúszásban.

– A célom az eddigi legjobb időeredményemnél jobbat jönni, javítani. Ez sikerült is a számaimban, az 50 és a 100 méter mellen. A helyezéssel is elégedett vagyok. A versenyszituációban mindig a lehető legjobbat kell teljesíteni és az ellenfeleket lehetőleg legyőzni. Saját magam ellen küzdök, az idő ellen, az óra ellen, hogy ez mire elég, az mindig a végén derül ki – mondta Szabó Tamás, úszó.

– Erre a versenyre a felkészülést már szeptemberben elkezdtük. Ez volt Tamás fő versenye. Hetente 9 edzése van, reggel úszunk háromnegyed hattól fél nyolcig, délután pedig van egy órás kondi, utána két óra úszás. Ez a felkészülésnél, az alapozó szakaszban azt jelenti, hogy Tamás 50-60 km-t is úszik egy héten – tette hozzá Tóth Tibor, edző.

A hétvégén rendezte a Hód Úszó SE a Dél-Alföldi Utánpótlás Úszóverseny 1. fordulóját a Gyarmati Dezső Sportuszodában. A 6-12 éveseknek kiírt erőpróbán a régió 15 csapatának 266 versenyzője képviseltette magát. A vásárhelyi úszók itt is sikeresen szerepeltek, ugyanis 18 érmet, köztük 8 aranyat, 6 ezüstöt és 4 bronzérmet szereztek. A vásárhelyiek gyermek és serdülő csapata legközelebb április 4-6-ig, Dunaújvárosban verseng majd a hagyományos Arany Üst Nemzetközi Úszóversenyen, ahol 6 ország 44 csapatának 308 versenyzője áll rajtkőre.

Megszakítás