Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Kincskereső kalandtúrán fedezik fel Vásárhely értékeit

Hódmezővásárhely művészeti alkotásainak népszerűsítése, és a családok összetartásának erősítése a célja egy női internetes portál által indított rendezvénysorozatnak. A Kincskereső Kalandtúra elnevezésű esemény rejtvényfeladatok segítségével igyekszik bemutatni a város értékeit. A program hétvégén indult útjára. 

A Kincskereső Kalandtúra elnevezésű rendezvény a családok kellemes és egyben hasznos időtöltését szolgálta. Egy, a hölgyeknek szóló internetes portál szervezésében létrejött esemény első állomása az Erzsébet ligeti játszótérről indult ki.

– A program célja, hogy a család egy közös órát töltsön a szabadban, mozgással és kulturális élménnyel fűszerezve. A kincskeresést ebben az esetben nem a szó klasszikus értelmében kell venni, hanem Hódmezővásárhely belvárosában a művészeti kincseket kell megtalálni, amelyek most szobrok, műemlékek, domborművek – mondta Laskai Nelli, a hodmami.hu főszerkesztője.

A hét állomásos, rejtvényekkel teli kalandtúrán 40 gyermek és azok szülei vettek részt. Az indulók mindegyike egy vaktérképet kapott, amelyen az utcanevek nem, csak az adott művészeti alkotások voltak feltüntetve. A köztéri szobrok mindegyikéhez két kérdés is tartozott, amelyek közül az egyik a gyerekeknek, a másik a szülőknek szólt. Az esemény végén a csapatok közösen javították a feladatlapokat, így nem csak szórakoztak, de új ismeretekkel is gazdagodtak a résztvevők.

– Mindenki, aki leadta a feladatlapot, kap egy leírást a szoborról, annak anyagáról, talapzatáról, méreteiről, felállításának dátumáról és az alkotóról – tette hozzá Laskai Nelli.

A kalandozók mindegyike a teljesítésért cserébe apró nyereményt kapott, sőt a túra során frissítőt és különböző finomságokat is fogyaszthattak. A szoborkereső játék egy induló rendezvénysorozat első állomása volt. A későbbiek során a város más nevezetességeit vagy éppen rejtett értékeit fedezhetik fel hasonló módon az érdeklődő családok.

Megszakítás