Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Kisállatokat mentettek az önkormányzat munkatársai

A gazdi betegsége miatt mentettek két kutyát és egy libát ma az önkormányzat munkatársai, a hatósági szervek felügyelete mellet a Dél utcában lévő egyik ingatlanból. A háziállatok megkapják a szükséges oltásokat és az ellátást addig, míg az idős hölgy jobban nem lesz, mivel korházban kezelik- tájékoztatta stábunkat Kószó Péter alpolgármester

 

Bejelentés érkezett a Lakosságszolgálati irodához, hogy a Dél utcában lévő egyik háznál az állatok már egy ideje gondozás nélkül vannak. A jószágokat a szomszédok látták el, mivel az idős hölgy kórházba került. A mai nap az önkormányzat a hatósági szervekkel együtt cselekedett.

„Három háziállat van, akikre nem tud senki felügyelni ezért ügy döntöttünk, hogy tekintettel arra, hogy a néni kezelés alatt van, így az állatokat – két kistestű kutyáról és egy libáról van szó – kihoztuk a házból. Természetesen törvényi felügyelet mellet, a rendőri hatósággal mentünk be a házba és szakszerűen a két kutyát és a libát az állatmenhelyünkre szállítottuk”- tájékoztatott Kószó Péter alpolgármester.

Mint kiderült az állatokat most párnapos karanténba helyezik és megkapják a szükséges oltásokat. Az ebrendészeti telep után elkerülnek Kishomokra, az állatotthonba. A libát pedig egy tanyán helyezik el.

„A város nagyon fontosnak tartja az állatvédelmet. Nagyon köszönjük, hogy a kedves szomszédok szóltak és így nem szenvednek az állatok, mivel ételt kapnak. Teljesen komfortos körülmények közé kerülnek”- mondta Kószó Péter alpolgármester.

Az idős hölgyet értesíti az önkormányzat, hogy a szeretett háziállatai biztonságban vannak- tette hozzá Kószó Péter alpolgármester.

Megszakítás