Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Kiss-Rigó: a templom szolgálja a társadalmat

Megkezdődtek a tárgyalások a leendő kertvárosi templom kialakításáról Hódmezővásárhelyen. Almási István, a város polgármestere 2200 aláírást adott át Kiss-Rigó László Szeged-Csanádi Egyházmegye püspökének annak érdekében, hogy minél hamarabb megépüljön Vásárhely vadonatúj szentélye.

Néhány hete kapta kézhez Almási István Hódmezővásárhely polgármestere azt a több mint 2200 aláírást, amely a Kertvárosi Katolikus Általános Iskola melletti templomépítés érdekében gyűlt össze. A városvezetőt a közgyűlés arra hatalmazta fel, hogy az aláírási íveket juttassa el Kiss-Rigó Lászlónak, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspökének. A két fél a megvalósítás részleteiről tárgyalt a szegedi Püspöki Hivatalban.

– Ez jogos kérés. Ha a kertvárosiak a hitüket akarják gyakorolni, a Szent István Templomban, vagy a belvárosi Szentháromság Templomban tehetik meg, amelyek tőlük messze vannak. Történelmünk folyamán minden vallási iskolához kapcsolódott templom vagy kápolna, ahol a közös egyházi vagy világi ünnepeket meg tudták tartani – mondta Almási István polgármester.

A Kertvárosban lévő katolikus iskola és óvoda, valamint a templom összetartoznak. Nemcsak a konkrét hitéletet szolgálja a templom, hanem az egész társadalom javát – fogalmazott Kiss-Rigó László megyéspüspök.

Az aláírásgyűjtés továbbra is folytatódik Hódmezővásárhelyen. Az új templom a diákmiséknek, hittanóráknak és a mindennapi liturgikus eseményeknek is helyszínt adhatna a jövőben, így könnyebben jutnának el Isten házába a környéken élő idősek is.

Megszakítás