Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Kistérségi táncgálát és kézműves vásárt rendeznek Székkutason

Kistérségi hagyományőrző napot és táncgálát tartanak vasárnap a székkutasi Művelődési Házban. Hódmezővásárhely és Székkutas mellett Mártélyról és Mindszentről is érkeznek tánccsoportok a rendezvényre, hogy megmutassák tehetségüket, de lesz többek között kézműves bemutató és vásár, lovaskocsiztatás, állatsimogató és rajzkiállítás is.

Kistérségi hagyományőrző napot és táncgálát rendeznek vasárnap Székkutason. A Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi társulás a helyi Leader akciócsoporthoz, a Vásárhelyi Vidék Jövőjéért Egyesülethez nyújtott be pályázatot, amely egymillió ötszázezer forint támogatást nyert. A színes, sokrétű programok során a kézműves vásár és a tánc kapja a leghangsúlyosabb szerepet.

– Ügyeltünk arra, hogy a nagy hagyományokra visszatekintő és a környéken ismert és elismert, lassan feledésbe merülő kézműves mesterségek is bemutatkozhassanak, a kosárfonástól a szalmafonáson át a Hódmezővásárhelyen nagy múltra visszatekintő korongozás is megtekinthető lesz – mondta Horváth Zoltán szervező.

A széles műfaji spektrumon mozgó táncbemutatók előadójaként Hódmezővásárhely és Székkutas mellett Mártélyról és Mindszentről is jönnek csoportok a rendezvényre.

– Mind a négy térségi településről érkeznek néptánccsoportok, azonban lesz balett is, modern tánc is, amely jelentős hagyományokkal bír a térségben – mondta Horváth Zolán.

A délelőtt fél tízkor, térzenével kezdődő eseményt háromnegyed háromkor közös tánc és szabad program zárja.

Megszakítás