Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Kiváló a vízminőség a vásárhelyi strandon

A vásárhelyi strandfürdő a nyári időszakban kiemelt figyelmet fordít a medencék vízminőségre. Az ÁNTSZ rendszeresen végez kémiai- és bakteorológiai ellenőrzéseket, de hosszú évek óta nem volt minőségi kifogás.

A Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszodában 4500 m2 vízfelületen 11 medence áll a fürdőzők rendelkezésére. Ebből kettő töltőürítős, a többi forgatott vizű medence. A Hód- Fürdő vezetése kiemelten figyeli medencéi vízminőségét.

– A vízminőségünk minden esetben jó szokott lenni. Az ÁNTSZ rendszeres időközönként ellenőriz minket. A hatóság kémiai- és bakteorológiai vizsgálatokat végez, de ezenkívül mi is rendszeresen vizsgáljuk a víz PH értékét. Ezen felül rendszeresen takarítjuk a medencéket, a lábmosót és a medencék széleit. A töltőürítős medencéket minden nap leeresztjük, mert azokat  rendszeresen ki kell takarítani, hogy a vízminőségi szempontoknak megfeleljenek – mondta Barna Márton, fürdővezető.

A vásárhelyi strand rendszeresen önellenőrzéseket is kér annak érdekében, hogy minél gyakoribb adatokkal rendelkezzenek a medencék vizének állapotáról. A forgatott vizű medencék esetében modern technológia áll rendelkezésre.

– A technológiát úgy kell elképzelni, hogy a fertőtlenítő anyagokat gép adagolja. Nyilvánvaló, amikor többen vannak a medencékben, akkor többet adagol, ha kevesebben, akkor a fertőtlenítőből is kevesebb kell – mondta a fürdővezető.

A létesítmény medencéiben a tisztításhoz klórt és hypót használnak. Ez egy bevált módszer, hosszú évek óta nem volt probléma a vásárhelyi strand vizével.

Megszakítás