Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Költségvetési konzultáció az állatvédőkkel

Állatvédelmi járőrszolgálattal, illetve ivartalanítási programmal segítené az állatvédő szervezetek működését a hódmezővásárhelyi önkormányzat – mondta Hegedűs Zoltán alpolgármester az érintettekkel folytatott konzultációt követően.

 

 

– Abban állapodtunk meg, hogy a hódmezővásárhelyi állatvédelmet leginkább az segítené, ha létrehoznánk egy állatvédelmi járőrszolgálatot, amely a nap 24 órájában riasztható lenne, ha olyasmi történik, amely ilyen típusú beavatkozást igényel. Emellett az is felmerült, hogy jó lenne elindítani egy ivartalanítási programot. Javasolni fogom a közgyűlésnek, hogy 5 millió forintos alappal indítsuk el ezt az ivartalanítási programot, amellyel biztosítanánk, hogy a városban kedvtelésből tartott állatok ivartalanítása elkezdődjön – mondta Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere az állatvédőkkel tartott 2018-as költségvetés összeállítása előtti konzultáción.

 

Arra is igény mutatkozott a szervezetek részéről, hogy induljon médiakampány formájában egy társadalmi felvilágosító program annak érdekében, hogy mindenkihez eljussanak azok a fontos információk, amelyek a felelős állattartáshoz szükségesek.

 

– 2017 decemberében kértünk támogatást a leendő állatvédelmi központunk megépítéséhez, szerencsére az önkormányzat 1 millió forinttal tudja ezt a projektet támogatni. Bízunk abban, hogy idén nyáron meg tudjuk nyitni az állatvédelmi központunkat – mondta Balogh Ernő, a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének elnöke.

 

Vásárhelyen nagyon sok ember tart főként haszonállatot, de házi kedvencet is, ezért fontos a lakosság tájékoztatása, hogy mit kell tenni, ha állatkínzásos esetet látnak. Fontos, hogy a szemtanúk tudják, hogy ilyenkor értesíteni kell a rendőrséget, illetve a település jegyzőjét. Ha pedig kóbor állatra akadnak, lehetőségeikhez képest lássák el, vigyék meleg helyre a téli hidegben bolyongó állatot, és értesítsék a helyi állatvédő szervezeteket, akik majd gondoskodnak róla. 

 

Megszakítás