Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Komoly az érdeklődés a Minőségi Otthoncsere Program iránt

Sikeres a hódmezővásárhelyi önkormányzat által meghirdetett Minőségi Otthoncsere Program, az érintett családok csaknem fele már érdeklődött arról, miként költözhet panelépületből családi házba – közölte Hegedűs Zoltán (Fidesz-KDNP) alpolgármester szerdán az alföldi városban.

 

A politikus a tizedik lakóval kötött szerződés aláírása alkalmával elmondta, az önkormányzat az év elején írt ki pályázatot a Csengettyű közben található szalag tízemeletesben élő családok lakhatási körülményeinek javítása. Az 1975-ben emelt 210 lakásos épületben lakók közül 90 jelezte érdeklődését, 37 tulajdonos már beadta pályázatát, 15-ről pedig döntött a közgyűlés – tudatta az alpolgármester. Hozzátette: az önkormányzat nyolc családnak már át is utalt összesen 91 millió forintot. A Modern városok program keretében megvalósuló országos mintaprojekt keretében az önkormányzat támogatást nyújt a panelépületben élők lakhatási körülményeinek javításához. A lakás vételára és a támogatás együttes összegének maximuma 12 millió forint, amennyiben hódmezővásárhelyi családi házat kíván a pályázó vásárolni. Legfeljebb 10 millió forint a vételár és a támogatás együttes összege, amennyiben Hódmezővásárhelyen lévő nem iparosított technológiával épült lakást vásárol az érintett. A támogatás 15 százalékkal, legfeljebb 900 ezer forinttal emelhető két- vagy többgyermekes család esetén.

 

A tizedik szerződést aláíró Bögre Ágnes közölte, lakásukban komoly felújításokra – például az elektromos hálózat teljes cseréjére – lenne szükség. Már régóta szerettek volna elköltözni, ezt azonban anyagi lehetőségeik miatt korábban nem tudták megtenni – tette hozzá

 

Forrás: MTI

Megszakítás