Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Koncertet adott a Kiskalász a legkisebbeknek

A gyerekek nagy örömére a Kiskalász zenekar adott koncertet a Fekete Sas nagytermében. Az együttes három éve alakult meg, de már most nagy a rajongótábora, ugyanis a kortárs gyerekirodalom egyik kedvelt alakjának, Bartos Erikának költeményeit zenésítik meg.

Székeket hátrahagyva, a színpad előtt sorakoztak fel és táncoltak a kicsik a Kiskalász zenekar vásárhelyi koncertjén. Három évvel ezelőtt az együttest a tagok megváltozott családi állapota hívta életre, vagyis az, hogy mindenkinél megszülettek a gyerekek. Mivel fontos volt számukra a dalok szövege, ezért a mai gyerekirodalom legismertebb alakjával, Bartos Erikával kezdtek el dolgozni, és azóta is az ő költeményeit zenésítik meg.

– Ha valakinek vannak gyerekei, akkor ezekkel a történetekkel tényleg találkozik. Az új lemezünkön lesz például egy szám, ami a cipőfűzőről szól, hogy minden reggel megpróbálom bekötni a cipőmet, de csak egyszer sikerült, akkor is észreveszem, hogy fordítva vettem fel a cipőket. Ezek a történetek mindenkinél megtörténnek, ezért tudja nagyon sok család magáénak érezni – mondta Sántha Gábor, a Kiskalász zenekar tagja.

Az együttes a tanulságos szövegek mellett az igényes zenére is komoly figyelmet fordít. A tagok valamennyien képzett zenészek és úgy gondolják, már egészen fiatal korban lehet ízlést formálni.

– Interaktív a műsorunk, mert próbáljuk bevonni a gyereket, 11-12 számot játszunk egy koncerten. Próbáljuk a zene szeretetét átadni számukra, hogy minél többen kezdjenek el hangszeren játszani. Bori, az énekes is sokféle hangszeren játszik és a gitárosunk is több hangszert meg tud szólaltatni, ezért hátha kapnak egy kis kedvet a zenéléshez a gyerekek. Ha valaki tud hangszeren játszani, már kimutatott tény, hogy akkor jobban tanul matematikát és minden mást – tette hozzá Sántha Gábor.

A lemezeladási adatok szerint a közönség értékeli az igényes szövegnek és zenének a kombinációját, ugyanis a zenekar első két lemezét Fonogram-díjra is jelölték az Év gyermeklemeze kategóriában.

Megszakítás