Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Korcsolyaoktatás a testnevelés órán

A mindennapos testnevelés program keretében a következő két hónapban az általános és középiskolás tanulók úszás helyett a Kossuth téren felállított műjégpályán korcsolyázhatnak. A sportolási lehetőséget, a szükséges cipőt és az oktatást is az önkormányzat ingyenesen biztosítja a diákok számára.

A mindennapos testnevelés program három és fél évvel ezelőtt indult el Hódmezővásárhelyen és azóta is nagy népszerűségnek örvend. A diákok órarendi keretek között a tornatermi mozgást az uszodában egészíthetik ki. Az időjáráshoz illeszkedve most az önkormányzat újabb sportolási lehetőséget kínál a diákoknak.

– A Kossuth téren felállított jégpályán az általános és középiskolás diákoknak korcsolyaoktatást szervez az önkormányzat – mondta el Horváth Zoltán sportreferens. – Ez a mozgásforma megfelel az időjárásnak, másrészt pedig olyan kuriózuma lehet a testnevelés óráknak, amelyet csak kevés város tud biztosítani a tanulóknak.

A szülőknek nem kell aggódniuk a költségek miatt, a város a pályát és a korcsolyákat is ingyen bocsátja a tanulók rendelkezésére. Sőt, azokra is gondoltak, akik még csak most ismerkednek a téli sporttal – számukra szakképzett oktatókat biztosítanak.

-Reggel 8 órától 11-ig követik egymást az osztályok a jégen, majd a nagy idénybevétel miatt egy órás karbantartás következik, ezt követően déltől háromig ismét az iskolások vehetik birtokba  a pályát. Délután 4 órától pedig továbbra is bárki korizhat – adott tájékoztatást a sportreferens.

A program a hét elején indult és egészen február végig tart, a város költségei több százezer forintot tesznek ki.

Megszakítás