Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Kormányalakítás előtti konzultációsorozat – A családok további támogatását kérik a nagycsaládosok

A családtámogatási rendszer további erősítését kérik a megalakuló kormánytól a nagycsaládosok képviselői, akik ezt azon a szerdai megbeszélésen mondták el, amelyet Orbán Viktor miniszterelnökkel folytattak a kormányalakítást megelőző konzultációsorozat részeként. 

Az egyeztetésen részt vett Székely Hajnalka, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke és Szabó Endre, a NOE korábbi vezetője, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének jelenlegi elnöke, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár.

A megbeszélésen Orbán Viktor kifejtette, hogy az elmúlt években a gazdasági nehézségek és a világgazdasági válság ellenére is a kormány a családok védelmét tartotta legfontosabb feladatának.

A nagycsaládosok konkrét javaslatokkal érkező képviselői azt kérték a megalakuló kormánytól, folytassa az eddigi utat, és erősítse tovább a családtámogatási rendszert. Emellett kérték a kabinettől, hogy európai uniós szinten is álljon ki a család eszméje mellett.

(MTI)

Megszakítás