Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Kormányalakítás előtti konzultációsorozat – A sport helyzetéről tárgyalt Orbán a MOB vezetőivel

A sport helyzetéről, a magyar sportolók eredményeiről is szó volt Orbán Viktor miniszterelnök és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) vezetőinek – a kormányalakítást megelőző konzultációsorozat részeként – pénteken folytatott megbeszélésén, az Országházban – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint a tárgyaláson részt vevő Borkai Zsolt MOB-elnök és Szabó Bence, a bizottság főtitkára elmondta: a MOB örömmel tapasztalja, hogy a kormány stratégiai ágazatként kezeli a sportot, és hogy a jövőben is támogatni szándékozik az ágazatot.

A megbeszélésen – amelyen jelen volt Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár is – a felek megállapították, hogy a magyar sport tömegeket mozgat meg, a magyar sportolók pedig szép eredményeket érnek el. A MOB vezetői példaként említették, hogy a 2012-es londoni olimpián való sikeres magyar szereplés után sportolóink tavaly újabb sikereket könyvelhettek el olimpiai számokban – számolt be a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

(MTI)

Megszakítás