Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Kormányalakítás előtti konzultációsorozat – Gyógyszerészek: tovább kell erősíteni a szakma presztíz

A gyógyszerészszakma presztízsének további erősítését szorgalmazták a Magyar Gyógyszerészi Kamara vezetői azon a pénteki megbeszélésen, amelyet Orbán Viktorral folytattak a miniszterelnök kormányalakítást megelőző konzultációsorozatának részeként – tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t.

A tárgyaláson részt vett Hankó Zoltán kamarai elnök és Sohajda Attila alelnök, továbbá Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár.

Az egyeztetésen elhangzott, hogy az elmúlt négy évben megállt a gyógyszertárak és a gyógyszerészek ellehetetlenülése, valamint szó volt arról is, hogy felére csökkent a veszteséges patikák száma – közölte a sajtóiroda vezetője.

A résztvevők egyértelművé tették, tovább akarják erősíteni azt a folyamatot, hogy a patikusok többségi tulajdont szereznek a gyógyszertárakban.

Egyetértés volt továbbá abban, hogy a gyógyszerészszakma presztízsének erősödése a betegek érdeke is, mert ezzel fejlődhet az egészségtudatos életmód – mondta Havasi Bertalan.

(MTI)

Megszakítás