Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Korsós Ágnes: a hódmezővásárhelyi önkormányzat törvényesen járt el

A Hódmezővásárhely önkormányzata mindenben a törvényeknek és az önkormányzat vagyongazdálkodási rendeletének megfelelően járt el az egykori iskolaépület értékesítése során – közölte Korsós Ágnes címzetes főjegyző Hegedűs Lórántné jobbikos országgyűlési képviselő szerdai sajtótájékoztatójára reagálva.

A jobbik képviselője azt mondta, hogy a párt kérdésekkel és közérdekű bejelentéssel fordul a legfőbb ügyészhez a Portik Tamás érdekeltségébe tartozó General Média és Hódmezővásárhely önkormányzata között létrejött 2007-es adásvétel miatt.

Korsós Ágnes közleményében úgy fogalmazott, sajnálatos, ha egy országgyűlési képviselő a munkája helyett Hódmezővásárhely lejáratásával szeretne néhány percnyi figyelemhez jutni az esti hírműsorokban, és ennek érdekében, a tények ismerete nélkül, felkészületlenül és tájékozatlanul áll a sajtó elé, nyilvánvaló hazugságokat megfogalmazva.

A főjegyző leszögezte, Hódmezővásárhely önkormányzata – mindenben a törvényeknek és az önkormányzat vagyongazdálkodási rendeletének megfelelően – meghirdette az érintett, Vöröskereszt utcai, akkor már hosszú ideje üresen álló, volt iskolaépületet.

A város 2007-ben értékesítette az ingatlant a Generál Média Információszolgáltató és Kommunikációs Kft.-nek. A sajtóban a Portik Tamással kapcsolatba hozható Generál Média Sales House Kft.-vel, a Generál Média Publishing Kft-vel, illetve a Galamb 4. Kft-vel az önkormányzatnak soha, semmilyen kapcsolata nem volt.

A cégnyilvántartási adatok szerint a Generál Média Sales House Kft.-t 2012-ben, öt évvel, míg a Generál Média Publishing Kft.-t 2010-ben, három évvel a hódmezővásárhelyi önkormányzat és a Generál Média Információszolgáltató és Kommunikációs Kft. között, 2007-ben létrejött megállapodást követően jegyezték be. Így ezek a cégek, amelyek kapcsán a jobbikos képviselő és a sajtó Portik Tamással és alvilági köreivel megvalósuló együttműködést, és „hódmezővásárhelyi szálat” emleget az ingatlan adásvétel idején még nem is léteztek.

A főjegyző hangsúlyozta sem Hódmezővásárhely önkormányzata, sem jelenlegi, vagy korábbi polgármestere nem állt soha, semmilyen közvetlen, vagy közvetett kapcsolatban Portik Tamással, vagy alvilági köreivel.

(MTI)
Megszakítás