Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Korsós Sándor lett a Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató főigazgatója

Január 1-től Korsós Sándor látja el a Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató vezetői feladatait. A változások nem befolyásolják a szakmai munkát, a téli krízisellátás zavartalanul folyik. Vásárhelyen eddig nem történt kihűléses haláleset.

2012. január elsejétől a Hajléktalanszálló, a Támogató Szolgálat és a hozzá kapcsolódó Gondozási Központ, valamint az Arany János utcai Idősek Otthona tartozik a Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató irányítása alá, melynek élére új vezetőt neveztek ki, Korsós Sándor személyében. A változások azonban a hajléktalan-ellátást nem érintik.

– A hajléktalan személyek téli ellátása jó körülmények között zajlik. Az ünnepekre jellemző volt az óriási adományozó kedv. Vásárhelyen eddig kihűlés nem történt, az elmúlt években sem volt ilyen. Ezt a családsegítő szolgálattal közösen működtetett jelzőrendszer segítségével tudjuk követni – mondta Korsós Sándor, a Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató igazgatója.

Kószó Péter alpolgármesternek és két helyi vállalkozóknak köszönhetően a két ünnep között, amikor a közétkeztetést ellátó intézmények nem üzemeltek, sem maradtak ennivaló nélkül az ellátottak. Disznóvágást tartottak, és a feldolgozott hústermékekből oldották meg a hajléktalanok élelmezését.

Télen egyébként az intézmény rendje kissé fellazul, a többi időszakhoz képest, hiszen ilyenkor az ittas egyéneket is beengedik a szállóra, akik a krízisszobában kerülnek elhelyezésre. A hajléktalanszálló szolgáltatásaira télen nagyobb az igény, mint az év többi időszakában.

– 42 férőhellyel rendelkezünk, ilyenkor 54-55 főt veszünk fel szállóra. Elővesszük a matracokat, szivacsokat és akár a földre is leterítjük. Plusz fekvőhelyeket hozunk ki, a krízisszobát is beindítjuk, hogy el tudjuk látni ezt a plusz 12-13 főt, aki megjelenik – tudtuk meg Korsós Sándortól, a Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató igazgatójától.

A hajléktalanok a viszonylagos zsúfoltság ellenére örömmel alkalmazkodnak a szálló szabályaihoz. Sokuknak nincsenek hozzátartozóik sem, akikre a nehéz időszakban támaszkodhatnának.

– Nagyon szép, a szentesi szállónál sokkal szebb, itt nagyobb a fegyelem, kamera van, szonda van, szigorúság van – mondta Maksa Sándorné Ágnes.

Az itt lakóknak csoportfoglalkozásokat is tartanak: közös főzéssel és filmklubbal, de biztosítják a hitélet gyakorlásának feltételeit is.

Megszakítás