Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Korszerű diagnosztikai eszközt vásárolnak az idei orvobál bevételeiből

Közel háromszázan szórakoztak a hétvégén a Fekete Sasban megrendezett orvosbálon. A jótékonysági rendezvény bevételéből az Erzsébet Kórház-Rendelőintézet egy új diagnosztikai készüléket szeretne vásárolni, amely alkalmasa a rejtett szív- és érrendszeri betegségek kiszűrésére. Az est fővédnöke Bogsch Erik, a Richter Gedeon gyógyszergyártó cég vezérigazgatója volt.

Az orvosbál az egyik legjelentősebb társadalmi eseménye Hódmezővásárhelynek, amelyen nemcsak helyi szakemberek és támogatók vesznek részt, hanem a megyéből, sőt külföldről is érkeznek vendégek. Idén is közel háromszázan szórakoztak a Fekete Sas Szálló báltermében.

– Köszönöm az orvos társadalomnak azt a kiállást, amit az elmúlt 10, 20 és 30 évben a hódmezővásárhelyi kórházért tett. Az orvos társadalom több évtizede a magyar felső középosztály legfontosabb képviselője, példája és mintája és a város összetartó közössége számára rendkívül fontos – mondta Lázár János polgármester.

A vásárhelyi orvosbál a szórakozás mellett jótékonysági rendezvény: idén az est bevételéből egy olyan diagnosztikai készüléket szeretne vásárolni az Erzsébet Kórház, amellyel a rejtett szív- és érrendszeri betegségeket lehet kiszűrni. A készülék előnye, hogy az értékek rögzítése közben a beteg szabadon mozoghat és állapotát akár az interneten keresztül is nyomon lehet követni.

– Ez egy úgynevezett telemetriás eszköz. Ennek az alapkészüléke körülbelül 3 millió forintba kerül, ám a későbbiekben korlátlanul lehet bővíteni. Azt gondolom, hogy az ehhez szükséges összeg meg is lesz – mondta dr. Kallai Árpád az Erzsébet Kórház-Rendelőintézet főigazgatója.

Az est fővédnöke Bogsch Erik, a Richter Gedeon gyógyszergyártó cég vezérigazgatója volt, aki maga is jelentős összeggel járult hozzá ahhoz, hogy az Erzsébet Kórház a készüléket meg tudja vásárolni. Sőt, a gyógyszergyár elismerve az itt folyó munkát, azt tervezi, hogy a jövőben még szorosabbra fűzi a kapcsolatot a helyi egészségügyi intézettel. 

– Az Egészséges Vásárhely Programhoz nagyon jól tud kapcsolódni a Richter Gedeon Egészséges Város Programja, ami a tervek szerint május 19-én lesz és úgy gondoljuk, hogy minden esély megvan arra,  hogy ez is sikeres legyen – mondta Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója.

A bálon a Promenád Táncsport Egyesület fiataljai is közreműködtek, akik latin-amerikai táncokkal alapozták meg az est jó hangulatát. Éjfélkor pedig a magyar diszkókirálynő, Szűcs Judith is énekelt.

Megszakítás