Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Korszerűsítik a Tornyai utcai rendelőt

A felújítási munkák közel 80 százalékával elkészültek a hódmezővásárhelyi Tornyai utcai orvosi rendelőben. A régi műemlék jellegű épület korszerűsítésével, a mai kor igényeinek megfelelően tudja ellátni a Susánban élőket.

 

 

Öt hónappal ezelőtt kezdődött a hódmezővásárhelyi Tornyai utcai orvosi rendelő korszerűsítése – Településfejlesztési Operatív Program – 60 millió forintból.

   

– Elkészült az épület belső szigetelése, megújult a tetőszerkezet. A festés és burkolás van hátra. Bízunk abban, hogy októberben a régi műemlék jellegű épület, a mai kor igényeinek megfelelően felújított intézményként a két háziorvosunkat és a betegeket visszavárja – jegyezte meg Bálint Gabriella önkormányzati képviselő.

 

Az épület belső helyiségei gyökeresen átalakulnak: 2 rendelő, valamint 1 vizsgáló, 1 nagyobb váróterem fogadja majd a betegeket, illetve mosdókat és öltözőket is kialakítottak. Ami a legfontosabb, hogy akadálymentes lesz az épület, a Nyúl utcából lehet majd  bejutni a rendelőbe, ahol egy rámpa is készül, valamint fotocellás ajtót is szerelnek fel. A rendelőintézet udvarában négy parkolót alakítanak ki – hangzott el.

Megszakítás