Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Kőszegfalvi Ferencet köszöntötték 75. születésnapján

Kőszegfalvi Ferenc helytörténészt köszöntötték 75-ik születésnapja alkalmából munkatársai, barátai, tisztelői, családtagjai. A Németh László Városi Könyvtárban megrendezett ünnepségen egykori munkatársa, Almási István polgármester mondott beszédet.

Megtelt a Németh László Városi Könyvtár olvasóterme hétfőn este, mindenki Kőszegfalvi Ferenc helytörténész tiszteletére érkezett, aki 1975 óta dolgozik itt könyvtárosként és helyismereti munkatársként, igaz ma már nyugdíjasként, de rendszeresen visszajár a létesítménybe. Az eseményen Almási István polgármester köszöntötte az ünnepeltet, akivel 16 éven keresztül voltak munkatársak. Beszédében ismertette Kőszegfalvi Ferenc életútját, kiemelve helytörténeti munkáját. Utalt arra is, hogy életpályája nehéz, rögös, többszöri újrakezdésekkel tarkított. Almási István kihangsúlyozta: az ünnepelt nyugdíjas évei is igen termékenyek, nem fukarkodik energiáival, hiszen még most is folyamatosan végzi alkotó tevékenységét. Bibliográfusként igen sokat tett, számtalan cikke, tanulmánya jelent meg, de a polgármester mindemellett személyes élményeire is kitért. 

– Feri, nagyon köszönöm a felejthetetlen 16 évet, amit együtt dolgozva töltöttünk, és a  könyvtáros kirándulásokat, amelyek felértek egy légiós kiképzéssel, de bírtuk a strapát, és olyan helyekre jutottunk el így, amelyek szépségére magánemberként utazva nem figyelnénk. Köszönöm az együtt töltött időt, a Jó Isten éltessen, szívből gratulálok – köszöntötte az ünnepeltet a polgármester.

Az ünnepelt meghatottan fogadta a jókívánságokat az este során.

– Többször is jó volna ennyi embert látni egy csomóban, hogy erre én adtam ürügyet, annak rendkívül örülök és jó érzés, nagyon örülök – mondta Kőhegyi Ferenc helytörténész.

Az ünnepelt életpályáját írásain keresztül Hegyiné Csernus Judit és Benkő László idézte fel a hallgatóságnak.

Megszakítás