Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Köszönőlevelet kaptak az adományozók

gyermek

Magánszemélyek és vállalkozások is ajánlottak fel pénzt a hódmezővásárhelyi gyermekétkeztetés javára.

 A város polgármestere a következő levélben mondott nekik köszönetet:

 

„Engedje meg, hogy köszönetemet fejezzem ki azért az adományért, amellyel hozzájárult ahhoz, hogy Hódmezővásárhely rászoruló gyermekei a nyári szünetben is meleg ebédhez juthattak.

2018. évben a Kormány intézkedésének köszönhetően a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek szünidei étkeztetése kiterjesztésre került a téli, őszi, nyári és tavaszi szünetre. Az ő étkezésük finanszírozása normatív alapon történik, melynek költsége 10.000.000 forint volt.

Önkormányzatunk úgy döntött, nem szakít az elmúlt évek hagyományaival, hanem ismételten adományokat gyűjt, hogy további rászoruló gyermekeket tudjon bevonni a nyári gyermekétkeztetésbe.

Az adománygyűjtés eredményeképpen további 200 fő, 6 és 10 év közötti rendszeres gyermekvédelmi kedvezménnyel rendelkező gyermek kapott 30 napon keresztül egyszeri meleg ételt, és kedvezményesen juthatott el a városi táborba, melynek költsége 3 095 730 Ft volt.

Ezúton szeretném köszönetemet kifejezni azért, hogy az összefogás eredményeképpen a rászoruló gyermekek szünidei étkeztetése megvalósulhatott.

 

Hódmezővásárhely, 2018. szeptember 15.

 

Tisztelettel:
Dr. Márki-Zay Péter
polgármester”

 

A felajánlók listája ide kattintva megtekinthető.

Megszakítás