Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Kötés, hímzés, horgolás minden korosztálynak

A Kötés Világnapja alkalmából nyilvános kötésen vehettek részt a kézimunka iránt érdeklődők Hódmezővásárhelyen az Árpád utcai Tájházban. A szervezők a csipkekötéstől kezdve a horgoláson keresztül a pulóverkötésig mutatták be az elkészítési praktikákat.

A Nyilvános Kötés Nemzetközi Világnapja alkalmából a hódmezővásárhelyi Gombolyag Kötő-Horgoló Klub idén közös kötögetést szervezett az ügyes kezű érdeklődők számára. A kedvcsináló rendezvényen nemcsak a kiállított „kézműves remekeket”, azaz a pulóvereket, sálakat, sapkákat, zoknikat, terítőket és csipkéket lehetett megcsodálni, hanem ki is lehet próbálni a különböző elkészítési praktikákat. Az eseményen olyanok is részt vehettek, akik még életükben egyszer sem fogtak kötőtűt. A nyilvános kötést szervező vásárhelyi szakkör tagjai egyébként heti rendszerességgel hódolnak hobbijuknak, de a vezető szerint mára kevesen használják ki a kötés és horgolás adta kézimunka szépségeit.

– Nagyon szívesen fogadnánk, ha több fiatal venne részt a szakköri foglalkozásainkon, mert nem szabadna kihalnia ennek a kézimunkának. Azért jó ez a hobby, mert a lakásban levő bútorainkat és magát az otthoni környezetünket is barátságosabbá tehetjük a kész munkák által- mondta Vargáné Török Magdolna, a vásárhelyi Gombolyag Kötő-Horgoló szakkör vezetője.

Bár június 12-én a Kötés Világnapját ünnepeljük, hímző- és horgolótűvel is lehetett csatlakozni a rendezvényhez, így a kézimunka több variációját is ki lehetett próbálni.

Megszakítás