Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Kovács Pál a magyar ifjúsági válogatottban

A Hódmezővásárhelyi Boksz Klub ifjú reménységét, Kovács Pált beválogatták a magyar ifjúsági válogatottba. Jelenleg Olaszországban tölti napjait, ahol edzőtáborban hozza magát formába. Ez idő alatt kétszer is megmérkőzik az ottani válogatott tagjaival. Edzője bizakodó, szerinte olyan képességekkel rendelkezik a sportoló, hogy képes a győzelemre.

A 17 esztendős Kovács Pál négy éve bokszol a Hódmezővásárhelyi Boksz Klubban. A sportoló már serdülő korában kitűnt teljesítményével, és aztán a junior kategóriában is az élre került. Képességét a magyar boksz válogatott is elismerte, ugyanis beválasztotta ifjúsági versenyzői közé. Így jutott ki július közepén Olaszországba is, ahol keményen edz. Ám tréningjei között két mérkőzés vár rá, az olasz ifjúsági válogatott tagjaival kell ringbe szállnia. Itthon Szalkai László az edzője, aki bízik a győzelmében.

– Kovács Pali mindent tud, amit ebben a korcsoportban, ebben az osztályban tudni kell.  Nagyon jó szeme van, nagyon jó a ritmusérzéke, fantasztikus a lábmunkája, és jó ütőerővel is rendelkezik. Mondtam is neki, mert tegnap telefonon beszéltünk, hogy figyeljen oda nagyon, mert mindenkit meg tud verni, ha úgy jön ki a lépés, győzni fog. Nagyon várom, nagyon bízom benne – mondta Szalkai László, a Hódmezővásárhelyi Boksz Klub elnöke.

A vásárhelyi egyesületnek azonban van más reménysége is, Mihály Máténak, aki nehézsúlyban versenyez. Őt és Kovács Pált július 28-án várják Budapestre, ahol válogató mérkőzések zajlanak, és ott is bizonyítaniuk kell.

Megszakítás