Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Kovács Sándor a Jobbik polgármester-jelöltje

Kovács Sándort indítja a Jobbik a szeptemberi időközi polgármester-választáson. A jelölt pénteki bemutatkozásán arról beszélt, hogy kényszerből vállalta a feladatot. 

Pénteken bemutatkozott a sajtó képviselőinek a Jobbik Magyarországért Mozgalom polgármester-jelöltje. Kovács Sándor 2009 óta a párt tagja, 16 éve vállalkozóként dolgozik. A szeptemberi referendummal kapcsolatban a Jobbik helyi és országos vezetése az elmúlt napokban folyamatosan arról beszélt, hogy a lehető legjobb és legalkalmasabb jelöltet kívánják megtalálni, és indítani. Kovács Sándor azonban pénteki bemutatkozásán úgy fogalmazott: kényszerből vállalta a feladatot.

– Nagyon örültem a felkérésnek, de valahol ez kényszer is, mert valakinek ki kell állni. Én is tisztában vagyok vele, hogy egy független lett volna az igazi, csak sajnos tényleg valóban ott tartunk – de ezt biztosan nem kell senkinek mondani -, hogy nem meri vállalni – mondta Kovács Sándor.

Kovács Sándor már 2010-ben is megmérette magát, igaz, akkor nem polgármester-jelöltként, hanem a 4. számú választókerület képviselőjeként. Akkor a szavazatok 18,8 százalékát szerezte meg, míg a képviselővé választott Fidesz-KDNP-s Fekete Ferenc 64,3 százalékot ért el.

Megszakítás