Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Közel 600-an futottak

Közel 600-an álltak rajthoz több kategóriában a III. Hód-Futófesztiválon, a családi- és közlekedésbiztonsági naphoz kapcsolódóan, Hódmezővásárhelyen.

 

Immár harmadik alkalommal rendezték meg Hódmezővásárhely belvárosában a Hód-Futófesztivált. Az eseményt annak idején azért hívták életre, hogy sportolási lehetőséget biztosítsanak a vásárhelyi, illetve a környékbeli futóknak és népszerűsítsék az egészséges életmódot.

 

– Hódmezővásárhely az utóbbi időben – az Egészséges Vásárhely Programhoz kapcsolódóan – meglehetősen komoly fejlesztéseket hajtott végre a sportinfrastruktúra terén. Ilyen volt a Gyarmati Dezső Sportuszoda bővítése, a hódtói futópálya építése, valamint kiemelt beruházásként valósítottuk meg a stadion rekonstrukcióját és a vívó- és ökölvívó centrum kialakítását. Mindezek segítik a vásárhelyiek egészséges életmódját – mondta Almási István polgármester.

 

Az esemény gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt lehetőséget biztosított, hogy több kategóriában, egyéniben és váltóban is teljesítsék a távokat: 500 métertől egészen a félmaratonig.

 

– A Hód-Futófesztivál minden évben a Hód-mentor SE legnagyobb rendezvénye, de ezen kívül rendezünk tájfutó-, illetve terepfutó versenyeket is. Bővebb információt a www.hodfutofesztival.hu oldalon, valamint a www.hodmentor.hu oldalon találhatnak az érdeklődők – mondta Petróczki Ádám, az esemény szervezője.

 

A futófesztiválhoz kapcsolódott a családi- és közlekedésbiztonsági nap, ahol motoros és technikai tréningen vehettek részt a kétkerekű járművek szerelmesei.

 

– A kiválóan képzett rendőrmotorosaink megpróbálták tudásuk legjavát átadni a motorosoknak. Egy speciális pályát állítottunk fel, ahol a motorosok letesztelhették tudásukat – mondta Mészáros Csaba, a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Közlekedési Osztályának megbízott osztályvezetője.

 

Speciális kormányzási, fékezési technikákat is elsajátíthattak az érdeklődők. Az oktatás után a motorosok összegyűltek az Ady Endre utcán, majd az irányt a sétálóutca felé vették. A családi napra kilátogatók megcsodálhatták az eseményre összesereglett több 100 motort, valamint az Oldtimer gépjárműveket. Tápai Tamás, látványos és lélegzetelállító Street Fighter show-val szórakoztatta a közönséget, amely mögött közel negyedszázados munka rejlik. A motoros kaszkadőr mutatványait korábban a filmvásznon csodálhatta meg a nagyérdemű, mivel Nikolas Cage dublőre volt a Szellemlovas második részében. Ezeket a bizonyos jeleneteket Bukarestben forgatták.

 

– Egy jó nehéz Chopperrel akcióztam. A nap végén pedig elmentünk egy ruhapróbára és ott derült ki, hogy kinek a dublőre leszek. Kaptam egy bőrdzsekit, abba írták bele a színész filmbéli nevét – mesélte Tápai Tamás.

Megszakítás