Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Közel hétszáz gyermek vehette át ajándékát a Városi Gyermekkarácsonyon

Színes programok és rengeteg játék fogadta a közel hétszáz hátrányos helyzetű gyermeket a Fekete Sas Báltermében megrendezett Városi Gyermekkarácsonyon. Idén több mint kétszáz adományozónak köszönhetően tudta az önkormányzat szebbé varázsolni a nehezebb sorsú családok karácsonyát.

 

A Fekete Sas Bálterme adott otthont a Városi Gyermekkarácsonynak, ahol több száz boldog gyermekarccal és csillogó szemekkel lehetett találkozni a hétvégén.

„Azt gondolom, hogy a legnagyobb öröm, és a városi közösség összetartását bizonyítja, hogy több mint kétszáz adományozó van, akik kisebb-nagyobb felajánlást tett annak érdekében, hogy a mai nap nagyon sikeres legyen. Ez egy hagyományos jótékonysági rendezvény, ahol nagy örömmel láttam, hogy a gyerekek csillogó szemmel válogatnak az ajándékok közül” – emelte ki Hegedűs Zoltán alpolgármester.

Közel hétszáz hátrányos helyzetű gyermek választhatta ki a számára legkedvesebb játékot. Azok a családok részesültek a meglepetésben, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak.

„A nagyobbik lányom is már 16 éves. Nagyon régóta az önkormányzatnak köszönhetően részt tudunk venni ezeken a rendezvényeken. Amikor kicsi volt a lányom, akkor még ő is nagyon sok szeretettel várta, mivel az ajándékok elsősorban nagy örömet jelentenek. Rengeteg ötlet van itt az asztaloknál, és nekünk ezek emlékekbe el vannak rakva otthon”- osztotta meg véleményét Balázs Anikó.

Karácsonyi és mikulás énekekkel, versekkel készültek a nagy napra a gyerekek, a bátrabbak elő is adták ezeket. Akinek azonban nem volt kedve szerepelni, azok papírkarácsonyfát és ünnepi díszeket is készíthettek.

Megszakítás