Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Közel száz diák mérte össze matematikatudását a Varga Tamás Általános Iskolában

Hódmezővásárhely közel száz, matematikában erős diákja mérte össze tudását egy elsősorban logikai feladványokat szerepeltető versenyen. A felső tagozatos tanulók részére szervezett matematika versenynek a Varga Tamás Általános Iskola adott otthont.

Régi hagyományokra épülő matematika verseny zajlott Hódmezővásárhelyen, a Varga Tamás Általános Iskolában. A megmérettetés első fordulójában a város felső tagozatos diákjai levelező versenyen oldottak meg feladatokat, ezt követően pedig egy vetélkedőn vettek részt.

– A benevezés erre a versenyre egy olyan test megépítése volt, amely minden évfolyamon más. A testeken keresztül a gyerekek felszín-, valamint térfogat számításokat végeztek – tájékoztatott a matematika munkaközösség-vezetője, Béleczkiné Tatár Katalin.

A város közel száz, matematikában erős tanulója vett részt a versenyen. A feladatok csak első ránézésre tűntek könnyűnek .

– A feladatok között nagyon sok volt a logikai feladat, valamint több feladatban nem arra voltunk csupán kíváncsiak, hogy tudnak-e számolni a gyerekek, ugyanis nagyon egyszerű számokkal furfangos feladatokat kellett megoldani a versenyzőknek. Az ötödik évfolyamon először fordult elő a verseny történetében, hogy az egyik diák száz százalékosan írta meg a feladatsort – tette hozzá a munkaközösség-vezető.

A legmagasabb pontszámot Kovács Ádám, a Németh László Gimnázium és Általános Iskola ötödikes diákja szerezte meg. Őt Oláh Kende a Bethlen Gábor Református Gimnázium ötödikese követte.

Megszakítás